Výlet seniorů 15. června 2016

Ve středu 15. června vyrazilo 25 natěšených heřmanických seniorů na výlet. Na programu bylo několik zastávek. První zastavení bylo v Tatobitech.
Šli jsme se pomalou procházkou podívat na „slavnou tisíciletou“ lípu. Věk tohoto stromu se odhaduje na 500- 800 let. Podle posledního měření je výška stromu 20 metrů a obvod 940 cm. V loňském roce byla vyhlášena vítězem 14. ročníku celostátní ankety STROM ROKU 2015.
Další plánovaná zastávka byla v Troskovicích. Navštívili jsme tam soukromé muzeum panenek a medvídků paní Nadi Šimkové, která se věnuje sběratelství panenek už více jak 25 let. V roce 2005 si otevřením muzea splnila svůj dávný sen. V muzeu se nachází kolem 2000 panenek. Všichni jsme s úžasem prohlíželi  nádherné exponáty. Mnozí z nás si oživili vzpomínky na svoje dětská léta.
Přesto, že nás provázelo deštivé počasí, s dobrou náladou jsme dorazili na oběd. Po krátké přestávce jsme pokračovali k naší poslední plánované zastávce, kterou byl barokní zámek Mnichovo Hradiště. Historie tohoto zámku je spjata s rodem Valdštejnů. Prohlídkou interiérů zámku jsme si odnesli hluboký dojem z hodnotných sbírek obrazů, nábytku i porcelánu.
Pěkně prožité odpoledne umocnila i bezpečná jízda naší řidičky autobusu Evy Grundmannové, které moc děkujeme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce, Fotogalerie a jeho autorem je Pavel Vojtíšek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.